Voorbeeldpremie

Goedkoopste autoverzekering

Waarom kiezen voor Polis7?

Gezinsverzekering

Vul hieronder je postcode en huisnr. in en bereken direct je goedkope gezinspremie!

1.
2.
  • Home
  • Autoverzekering voor vrouwen

Autoverzekering voor vrouwen

Autoverzekering voor vrouwen

Autoverzekering voor vrouwen; Via Polis7 kun je zelf online je verzekering afsluiten en ben je direct verzekerd. Hierdoor profiteer je meteen van de voordelige premie van een autoverzekering voor vrouwen!

Sluit snel en eenvoudig je autoverzekering af.

Kan ik me als man ook bij Polis7 verzekeren?
Ja, dat kan. Wanneer je je als man prettig voelt bij Polis7 ben je ook van harte welkom.

Autoverzekering voor vrouwen – En waarom deze autoverzekering bestaat;

Vrouwen rijden écht beter

Hoewel mannen het vast niet zullen toegeven, staat het al langer vast: vrouwen rijden veiliger dan mannen.

Het NCRV-programma “Altijd Wat” heeft uitgezocht of dit nu een feit is of fictie. Cees Wildervanck, verkeerspsycholoog, vindt dat manner risicovoller rijden. “Ze rijden harder en maken meer verkeersovertredingen. Mannen rijden ook vaker onder invloed.” Mannen kunnen beter met mechaniek omgaan. Maar mannen zijn wel bij een kwart meer ongevallen betrokken dan vrouwen als hij naar de gereden afstanden kijkt. Wildervanck: “Ik zou liever bij een vrouw in de auto stappen, want die rijdt veiliger. Mannen kunnen beter rijden, maar ze doen het niet.”

Mannen hebben misschien meer aanleg maar hun hormonen zitten in de weg. Als je naar het totale plaatje op de weg kijkt rijden vrouwen simpelweg veiliger. UIt onderzoek in opdracht van het Duitse ADAC blijkt dat vrouwen beter omgaan met stress in het verkeer en zich minder vaak schuldig aan agressief gedrag: De universiteit van Heidelberg liet 60 mannen en vouwen een route van 35 kilometer afleggen waarbij bleek dat liefst 70% van de ruziezoekers man was.

Mannen verpesten hun grotere aanleg voor autorijden door roekeloos gedrag. De hormonen van de man, testosteron, zit hen in de weg. Ze drinken meer, rijden sneller, dragen minder vaak een gordel, gedragn zich al met al stukken roekelozer.

Vrouwen daaarentegen houden wél hun fatsoen in het verkeer. De Engelse universiteit in Bradford heeft onderzocht dat het vrouwelijk hormoon oestrogeen ervoor zorgt dat vrouwen beter regels onthouden en zich langen kunnen concentreren. Dat maakt het voor hen makkelijker om dagelijkse taken goed uit te voeren, zoals autorijden.

Kortom vrouwen rijden minder schade dan mannen. Daarom is een autoverzekering voor vrouwen bij Polis7 goedkoper!